PRANEŠIMAS

Notėnų kaimo bendruomenė

Šiais metais Skuodo rajono Notėnų kaimo bendruomenė gavo finansavimą ir įgyvendino projektą„Bendruomeniškumo skatinimas ir tradicijų puoselėjimas Notėnų kaimo bendruomenėje“. Projektas finansuojamas Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšomis. Valstybės biudžeto lėšų naudojimo sutartis pasirašyta 2016 m. balandžio 25 d.

Šio projekto metu buvo suorganizuoti vilnos vėlimo, rankų darbo muilo gamybos, piešimo ant šilko mokymai. Užsiėmimai vyko bendruomenės patalpose. Mokymams reikalingos priemonės taip pat buvo nupirktos projekto lėšomis. Mokymuose dalyvavo 32 asmenys. Visi mokymų dalyviai gavo maitinimą. Projekto lėšomis buvo įsigyti stalai, kėdės, lauko stalai su suolais, pagaminti 2017 metų sieniniai kalendoriai, kuriuose patalpintos nuotraukos iš bendruomenės gyvenimo.

Projekto metu buvo suorganizuotas populiarios muzikos koncertas –Obuolinių atlaidų išvakarėse Notėnuose koncertavo grupė „Sare Roma“, sekančią dieną po Šv. Mišių koncertavo Skuodo rajono kultūros centro folklorinis ansamblis „Vereta, vyko įvairūs žaidimai, šokiai.Buvo galima pasigėrėti mokymų metu pagamintais darbeliais: rankų darbo muiliukais, spalvingais šilko šalikais bei vilnos darbeliais. Šie renginiai pritraukė labai daug vietinių gyventojų bei svečių.

Rugpjūčio mėnesį buvo suorganizuota išvyka (edukacinė programa) į Šilutės rajoną (Rusnę). Kelionės tikslas – pasidomėti ir susipažinti su ten kuriamais smulkiais verslais ir amatais. Kelionės dalyviai susitiko su vietiniu verslininku ir net paragavoMažosios Lietuvos kulinarinio paveldo – rūkyto karšio, išgirdo kaip jis ruošiamas, realizuojamas. Taip pat apsilankė pas nendrių pjovėją Alfonsą Edmundą Demerecką, kuris papasakojo apie nendrinius stogus bei nuvyko pas žolininkus Valentiną ir Valdą Baužas, kurie ne tik papasakojo apie žolelių galią, bet ir pavaišino kvapnia žolelių arbata. Po visų susitikimų Nemuno deltos regioninio parko darbuotojai visus notėniškius pavaišino tradicine pamario žuviene. Pakeliui aplankytas Švėkšnos dvaro parkas, Švėkšnos Šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčia bei pabuvota Ventės rage. Išvykoje dalyvavo 19 žmonių.

Tęstinei projekto veiklai paramos lėšomis buvo nupirkti vidaus treniruokliai, siekiant sudaryti sąlygas bendruomenės nariams daugiau laiko praleisti kartu, domėtis sveiku gyvenimu ir užsiimti sportu. Treniruokliais gali naudotis visi bendruomenės nariai.Bendrai ir aktyviai praleistas laisvalaikis treniruoklių salėje, prisidės prie bendruomeniškumo stiprinimo, artimesnio kaimynų ar net šeimos narių bendravimo.

Bendra projekto vertė 10 630 eurų, iš jų:

Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšos – 9530,00 eurų;

Bendruomenės lėšos – 1100,00 eurų.

Projektu buvo siekiama  prisidėti prie bendruomeniškumo stiprinimo, kaimo tradicijų saugojimo ir puoselėjimo, akcentuojant Notėnųkaimo savitumą bei skatinti bendravimą tarp kartų.

 

 

 

INFORMACINIAI RENGINIAI

Paskelbta 2024-03-27

Metinės užbaigtų projektų ataskaitos


Iki balandžio 30 d. paramos gavėjai turi pateikti užbaigtų vietos projektų metines ataskaitas. Ataskaitos teikiamos projekto kontrolės laikotarpiu (kontrolės laikotarpis -  trejų metų laikotarpis nuo paskutinio paramos vietos projekto vykdytojui išmokėjimo dienos).

Iškilus klausimams maloniai kviečiame kreiptis tel.: +370 672 71 160; +370 672 71 162 arba el.

SKAITYTI PLAČIAU >

Paskelbta 2024-03-27

KVIETIMAS

Paskelbta 2024-03-27

Visuotinis narių susirinkimas


Kviečiame Skuodo  vietos veiklos grupės narius į pakartotinį visuotinį ataskaitinį susirinkimą, kuris vyks 2024 m. balandžio 4 d. 10:00 val. Susirinkimas vyks mišriu būdu. Susirinkimo vieta - Birutės g.8 (II aukštas) Skuodas, nuotoliniu būdu ( teams programa).

SKAITYTI PLAČIAU >

Paskelbta 2024-03-27

KVIETIMAS

Paskelbta 2024-03-14

Valdybos posėdis


Kovo 20 d. (trečiadienį) 11 val. Skuodo VVG valdybos nariai kviečiami į valdybos posėdį.
Posėdis vyks adresu Birutės g.8 (II aukštas), Skuodas
DARBOTVARKĖ:
1. Dėl Skuodo VVG 2024-2029 m. Vietos plėtros strategijos Nr. 20VS-PV-23-1-01696-
PR001 Kvietimo Nr.1 dokumentacijos tvirtinimo;
2. Dėl Skuodo VVG 2024-2029 m. Vietos plėtros strategijos Nr.

SKAITYTI PLAČIAU >

Paskelbta 2024-03-14

INFORMACIJA

Paskelbta 2024-03-06

Kūrybinės dirbtuvės „Sumanieji kaimai: paprastai, sparčiai, profesionaliai“


2024 m. vasario 28 d. Skuodo VVG administracijos darbuotojai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse „Sumanieji kaimai: paprastai, sparčiai, profesionaliai“. Kūrybinių dirbtuvių metu buvo pristatytos Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano intervencinės priemonės „Sumanieji kaimai“ įgyvendinimo taisyklės, sumanaus kaimo strategijos ir projektų

SKAITYTI PLAČIAU >

Paskelbta 2024-03-06